*

Nokialainen avautuu Jaan tuntoja kristityn todellisuudesta

Tahdon asia

  • YLE  Carl Philpin ja Sofian hääjuhlailoa
    YLE Carl Philpin ja Sofian hääjuhlailoa

 

 

 

Avioliitto on tahdon asia. Se käynnistyy rakastumisesta ja jossakin vaiheessa avioliittoa aletaan myös kysyä tahtomista. Avioliittoon pyrkivät lupaavat tahtoa rakastaa myötä ja vastamäessä. Se on viisasta, koska suomalaisetkin tietävät, että rakkautta on olemassa enemmän kuin yhtälajia. Ystävärakkaus, eroottinen rakkaus, armahtava rakkaus, äidinrakkaus lapseen ovat joitakin rakkaudenlajeja, joita avioliitto kysyy eri vaiheissaan.

Avioliittoon menevä voi ennakoida vastamäkiä ja tehdä aika ajoin avioliiton "vuosihuoltoa". Hoidammehan paljon vähäpätöisempiäkin asioita, kuten autoa - ainakin ennen katsastusta. Mieheni ja minä olemme sitoutuneet hoitamaan liittoamme. Edellisestä vuosihuollosta on jo kulunut pari kiireistä arjentäyteistä vuotta, joten seuraavaa leiriä ajattelen jo lämmöllä. Yksi parhaista opeista, joita olen avioliiton vuosihuollosta saanut, on ajatus, että muutos lähtee itsestä. Avioliiton vuosihuoltoon ei kannata lähteä ajatuksella, että nyt minä muutan tuon kaverin - veistän vähän tuolta ja täältä niin hyvä tulee. Parhaita oppeja on ollut minä viestinnän opettelu. Kun puhuu omista tunteista, havainnoista, tulkinnoista silloin syyttävä sävy putoaa kommunikoinnista pois. Opimme avaamaan korvamme ja sydämemme - jakamaan yhteisiä ja erillisiä kipupisteitämme. Kaikessa avioliitossa läpikäytävässä hyvässä ja vähemmän miellyttävässä tarvitaan molempien tahtoa. Haluamme tehdä yhteisestä elämästämme parempaa ja iloita tulevista päivistä.  

Perheemme kasvaessa, suhteemme hoitamisen laatu vaikuttaa yhä useampaan ihmiseen. Vanhempien suhde on lasten koti. Valitsemallamme leirillä on otettu myös lasten toiveet hyvin huomioon, ja aina kun vanhemmat kokoontuvat omissa ryhmissä, lapsilla on rinnakkaista tekemistä yhdessä samanikäisten kanssa. Avioliitto on yksi elämämme voimavaroista ja siinä me saamme erilaisina, mutta toisiamme täydentävinä kasvaa ja muovautua. Joskus on arki ja elämä tuonut mukanaan valuvikoja, mutta saveakaan ei heitetä pois, vaan se työstetään uudelleen. Särötkin ovat elämää, ja niistä muodostuu parempi kuvio, vahvempi astia. Ole ennakkoluuloton ja kokeile vuosihuoltoa, jos elät sitoutuneessa parisuhteessa. Voit löytää muita, itsesi kaltaisia pariskuntia, joilla voi olla jaettavaa ja elämäntuomaa viisautta.

Lisää voit lukea mukavien kokemusten avioliittotapahtumista: http://www.parempiavioliitto.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Viljo Häggman

Itse asiassa hyvä esimerkki miten kieli ja kielikuvat vaikuttavat ajattelemiseen. Suomalaisessa vihkikaavassa kysytään "tahdotko otta puolisoksesi...", ja vastataan "tahdon", kun taas esimerkiksi englantilaisissa seremonioissa ei puhuta mitään tahtomisesta. Luvataan vain solmia liitto.

Nyt sitten täällä kuvitellaan että avioliitto olisi tahdon asia, mikä on erittäin itsekäs näkökohta avioliittoon. MINÄ tahdon. MINUN pitää saada. Ollaan sellaisella kolmivuotiaan ajattelutasolla. Avioliittosopimus nähdään ainoastaan oman halun perspektiiviistä, eikä vastuullisena ja yhteiskuntaa ja yhteiskuntaan sitovana sopimuksena. Vastuu on vaihtunut haluun. Kuvaa hyvin nykyistä hedonistista mentaliteettiä.

Käyttäjän annariina kuva
Anna-Riina Peltola

Viljo, kauheeta sekin olisi, jos vastoin tahtoaan joutuisi avioliittoon! ☺️

Viljo Häggman

Aika moni on joutunut ja joutuu vieläkin.
Kukaan täysijärkinen ei ole väittänyt että elämä olisi helppoa ja oikeudenmukaista.

Viljo Häggman

Aika moni on joutunut ja joutuu vieläkin.
Kukaan täysijärkinen ei ole väittänyt että elämä olisi helppoa ja oikeudenmukaista.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Näin se on, miehen ja naisen välinen avioliitto on tahdon asia ja täynnä aitoa rakkautta.
Kun taas homoseksuaaleilla avioliitto on ainoastaan seksuaalinen roolileikki, toinen on yksisarvinen alfauros ja toinen on alistuja. Voidaan kysyä millaisiin mielenterveysongelmiin tälläinen suhde alistujan johtaa?

Toimituksen poiminnat