*

Nokialainen avautuu Jaan tuntoja kristityn todellisuudesta

Sorvankylän vaali-iltamat

Terveiset Nokian Aamulehden vaalipaneelista! Penkissä istujana sain vaikuttaa kyllä/ei vastauksin, sekä mukavalla kauko-ohjaimella yleiseen mielipiteeseen Aamulehden ja nokialaisten lukijoiden esittämiin kysymyksiin.

Aika moni oli yleisössö kanssani samaa mieltä, että Nokian vesihuolto ja kriisivalmius ei ole vielä kunnossa 65 %. Vesikriisistä selvisin säikähdyksellä, vaikka ei se käsien pesu hukkaan mennyt, kun olin siihen aikaan pitkälle raskaana. Sen sijaan kysymys lapsiperheiden Nokia-lisästä kiinnosti minua. Olisin kyseisen tuen nauttia juurikin parhaillani, jos sitä vielä maksettaisiin. Koskapa sen maksu päättyi parahiksi Maaliskuussa 2012, jolloin olin tulossa maksunpiiriin, en sen eduista saanut käyttökokemusta tällä haavaa. Näin opiskelijana olisin toki pitänyt tuota summaa hyvänmielenlisänä, mutta ilmankin on ollut ruoka pöydässä ja takki päällä.

Sen sijaan odotin, että joku pöydän takana istuneista olisi antanut palautetta kodinhoitajien käyttötarpeen lisäämiseksi kunnassamme. Sen sijaan tämän asian esille nosti yksi yleisön joukosta. Vaalipaneelisti Pauli Schadrin SKP lausahteli siihen, että moista tukea ei Nokialla tarvita, koska ”Valtio maksaa lakisääteistä kodinhoitotukea”, ja hänestä kuntalisä kohtelee epäoikeuden mukaisesti köyhiä perheitä syöden varattomien työttömyystukea. Minä olen tiedostanut, että kuntalisä olisi varsin edullinen ja ennalta ehkäisevä asia verrattuna niihin lapsiperheiden huostaanottoihin, joita kunnat nykyisin harjoittavat.Tämä trendihän on ollut jatkuvassa nousussa sitten 90-luvun laman, eikä loppua vielä näy.

Nythän on alkanut näkyä, miksi Suomen kunnat ja Nokia mukana niin mielellään ehdottavat huostaanottoja patenttilääkkeenä kaikenlaisiin perheiden tilanteisiin. (Jos et usko tätä, etkä tunne ketään köyhää, mutta kunniallista perhettä kunnassasi, lue vaikka Suomen kuvalehden juttu: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/hukassa-huostassa )

Ihan tällä viikolla otsikoihin on noussut, miten perheiden pahoinvoinnilla tehdään bisnestä: http://www.kauppalehti.fi/etusivu/hs+lasten+huostaanotto+miljoonien+euro...

Tokihan tällaista bisnesvainua vasten Nokiankaan ei oikein kannata palkata kahden kodinhoitajan (kesällä 2012, kesälomasijaisista pulaa) lisäksi enempää lakisääteistä apua perheille. Tosin, miettimättä sitten jää, miten kalliiksi kaiken kaikkiaan se tulee kunnalle, kun pienellä väliintulolla olisi voitu jo auttaa uupuneita vanhempia. Kun päädytään viemään lapset sijaiskoteihin ja laitoksiin, missä heidän varhainen kiintymyssuhteensa rakastavaan vanhempaan jää kehittymättä. Eihän kukaan lapsille hyvää tahtova vanhempi, joka itseohjautuvasti tilapäistä apua perheelleen pyytäessän, voi uskoa, saakin huoltensa päälle vielä huostaanotto tarjouksenkin. Että tässä mielessä olen kyllä Paulin kanssa samaa mieltä, autetaan niitä hädänalaisia perheitä ajoissa ja mielestäni kuntalisän tilalle pitäisi saada lisää käytännöllistä ja lakisääteistä kodinhoitoapua!

Ja Moisiolle terveiset, että kyllä meille lapsi perheille tämä riittää, mutta mitäpä jos miettisitte ne Tapsan tahdit uudelleen? Yleisön äänet Nokia lisästä: Pitää palauttaa kuntalaisten käyttöön 43,2 % ja 53,1 % että ei pidä. ”Samantekevää” ajatteli 3,7 %. Laskisin näin että läsnäolevasta yleisöstä Nokia-lisää vastaan oli yht. 56,8 %.

Acuta asiassa olen sitä mieltä, että päteviä lääkäreitä pitää kuntaan saada. Yöpäivystys kuormittaa lääkäreitä ja sen vuoksi on kuntaan yksi tai ei ollenkaan hakijoita virkoihin. Ei ole kuntalaisten etu, jos ei oo päteviä toimijoita terveyskeskuksessa! Valelääkäreistä on jo kokemusta muissa Suomen kunnissa, eikä heitä silmänlumeeksi kaivata, joten kuunnellaan koulutettujen mielipidettä. Ensiavun yöpäivystys on säilytettävä Nokialla henkeä vaarantavien sairaustapausten varalta. Ja siellä Tampereen Acutassa on muuten osattava erottaa ja huolehtia ne kiireelliset tapaukset, kuten kyynpuremat alle kouluikäiset lapset muiden jonottajien ohi.

Tapsan tahtien jatkuminen tuntui huolettavan monia. Se olisi kuulemma Nokian imagolle tärkeätä. Siitäpä vain, mutta en ole vastaan, etteikö joku pätevä yrittäjä hoitaisi sen paremmin kuin kunta. Vain 38,0 % yleisöstä oli kanssani samaa mieltä, että siirretään vastuu yksityisille. 45,6 % uskoisi Tapsan tahdit Nokian kunnan hoitoon. ..niin että kyllä sitä rahaa on, hyvät lapsiperheet!

Yli 65 v omassa kodissa asuva seniorikansalainen usein pärjää vielä hyvin, mutta lähestyessä 75 vuoden ikää, eri vaihtoehtoja on saatava katsoa vapaasti. Tottahan tuokin, että 5 vuoden päästä Nokialla on vielä enempi seniorikansalaisia, joten viisaita kauaskantoisia päätöksiä tässäkin asiassa on tehtävä.

Nokialla parannettavaa, kuntakuvan kirkastamisessa

Häpeäsuo, yrittäjänkadun vanha kaatis, putsataan 15 miljoonaalla, muistutti Aamulehden toimittaja. Luin aiheesta meheviä mielipiteitä Aamulehden sivuilta:

..”hautauspaikka. Nykynokialaiset monetkaan eivät edes ole tienneet sellaisen olemaolosta ennen Prisma hanketta. Loppujen lopuksi ei edes tiedetä, mitä kaikkea sinne on haudattu.”

Niinpä. Kun koira on ollut haudattuna myös Keskustan päiväkodin alla, alkavat nämä raadot tulla kalliiksi nykypolvelle! Toinen mielipiteenilmaisia Aamulehdestä lisäsi:

nokialla osataan ensin juotetaan kakkavettä ihmisille sit sitä lasketaan järveen hirvee määrä ja sit koko kaupugin keskusta on kakkavaippojen päällä hyvä nokia

 

Mistäkö rahat Nokian köyhille lapsiperheille? Kyllähän tässä entisenä matkailuvirkailijana jo näkee Nokian kunnalla melkoisia matkailullisia mahdollisuuksia! Täältä kun jo löytyy monenlaista nostetta matkailulliseen hyötykäyttöön. Ja sitten kun on uteliaille ja rahakkaille eedenturisteille näytetty kaikki nämä meidän kuuluisat paikat, niin johan sillä rahasummalla jo nauraa Sorvankylän Sanaväännösiltamatkin!  Sillä me siistitään häpeälliset suotkin EU-normien mukaisiksi & tulevien sukupolvien iloksi! Eli Häpeäsuosta säästetään se 15 milj., Tapsan tahdit myydään (korkealla hinnalla) parhaiten tarjoavalle yrittäjälle, siitä tulee, no, en tiedä miten paljon.. ehkä joku (150 000-200 000), kyllä ne maineikkaalla paikkakunnalla saadaan pysymään - Seinäjokikaan ei pääse tangoistaan kulumallakaan. Näillä toimenpiteillä mainostamme Lapsiperheiden itsenäistä Nokiaa - sopivasti täydentävällä (25%) Tampereella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat